×
KinoKlub Aplikácia zadarmo
×
KinoKlub Aplikácia zadarmo

Ani vo sne! Ani ve snu!

r. Petr Oukropec|Česká republika, Slovenská republika, Bulharsko|2016|1h 19m

Laura (Barbora Štikarová) je šikovné, svižné a tvrdohlavé dievča. Túži sa dostať do partie parkouristov a spolu s nimi zdolávať prekážky, ktoré jej poskytuje mestské prostredie. Pri tom ju zaskočí láska, ktorú pocíti k Lukymu (Toman Rychtera) a začne žiť dvojitý život: Vo fantazijnom svete komických a romantických vízií jej Luky patrí, v realite ale jej snaha sa s ním zblížiť skončí neúspešne. Vo chvíli, keď sa oba jej svety zvláštnym spôsobom prepoja, sa Laura musí rozhodnúť. Buď bude naďalej romanticky snívať, alebo sa dokáže popasovať so svojím skutočným životom.

Film Ani vo sne! sa predstavil na tohtoročnom festivale Berlinale, kde zažil svoju setovú premiéru. Boll vybraný do súťažnej sekcie Generation 14+, ktorá prezentuje to najlepšie zo súčasnej svetovej tvorby pre deti a mládež.

Film Ani vo sne! sa odohráva v prostredí parkuristov, mladých ľudí, ktorí sa snažia posúvať hranice fyzických schopností vlastného tela v súčasnom urbánnom a industriálnom svete. Ich životný štýl, schopnosť zdolávať takmer akékoľvek prekážky, im prináša slobodu. Parkúr sa stal pre tínedžerov synonymom nezávislosti. Vizuálne pôsobivé saltá, skoky a premety tvoria kulisu k príbehu partie tínedžerov, v ktorej každý k filozofii tohto životného štýlu pristupuje troch inak. Laura vníma parkúr ako novú životnú cestu, pre Lukyho znamená skôr spôsob, ako na seba upozorniť.

Tento film nemá naplánované žiadne premietania.
×