Chrobáky Bugs
r. Andreas Johnsen|Dánsko|2016|1h 14m


Šéfkuchár Ben Reade a potravinový expert Josh Evans sa vydávajú po stopách národov, ktorým v jedálničku už od pradávna nechýba hmyz. Na svojich cestách aj ochotne degustujú. V ponuke sú africké termity, mexické mravce, austrálske húsenice, japonské osy, talianske červy, svrčky alebo kobylky, surové či grilované. Ich cesta nie je výsostne kulinárskym zážitkom. Pri súčasnom tempe rastu populácie bude v roku 2050 zemeguľu obývať deväť miliárd ľudí, čo si vyžiada nárast potravinovej produkcie o 70 percet. A práve hmyzia diéta, šetrná k prostrediu a bohatá na živiny, by mohla byť pre ľudstvo jedným z riešení. Má však aj svoje úskalia. Investigatívny dokument sa zamýšľa nad budúcimi stravovacími alternatívami a výzvami, ktoré so sebou trh s potravinami nutne prináša.