×
KinoKlub Aplikácia zadarmo
×
KinoKlub Aplikácia zadarmo

Súťaž krátkych filmov 1 I MFF FEBIOFEST 2024

r. rôzne|1h 25m

Dielli
Dielli sa snaží nájsť cestu k svojmu otcovi, ktorý trpí alkoholizmom. Po autonehode mu prisahal, že sa vzdá pitia. Sľub však nedodržal a Dielli sa musí zmieriť s ďalšou otcovou zradou. Komorná dráma o krehkých rodinných vzťahoch, závislostiach, zrade a odpustení.

Jaskynné maľovanie
Vo vizuálnej eseji Siegfrieda A. Fruhaufa, ktorá sa podobá snu, sa ľudské stopy z minulosti objavujú ako jaskynné maľby. Film mal premiéru v roku 2023 na IFF Rotterdam.

Deniska umrela
Smrť milovaného domáceho miláčika je náročná udalosť, s ktorou sa ťažko vyrovnáva, a aj keď sa snažíme na ňu pripraviť, zdá sa, že vždy príde príliš skoro. Chlapec a jeho psík Deniska sú nerozlučnými priateľmi. Jedného dňa však Deniska zomrie a chlapcovi ostanú iba spomienky. Citlivý a jemný film o strate, priateľstve a smrti, ktorá nemusí vždy znamenať definitívny koniec.

Povedz ”Cześć”
Miša, 12-ročný chlapec z Ukrajiny, musel kvôli vojne odísť do malého poľského mesta. Aj napriek tomu, že Poľsko pre Mišu predstavuje bezpečnejší priestor pre život ako jeho rodné mesto, nevie sa zmieriť so svojím novým životom. Upína sa na telefón, ktorý predstavuje jeho jedinú väzbu s kamártmi, rodinou a spomienkami na starý život.

Swaggiest of the Swaggiest
16-ročný Sebastian vyrastal v jednej z najnebezpečnejších častí Coventry, kde sú drogy a vraždy bežnou súčasťou života. Pred rokom sa však s jeho mamou a mladšou sestrou presťahovali, aby utiekli pred násilným otcom a toxickým prostredím. Na novom mieste sa Sebastian chce sústrediť na svoju budúcnosť a aj napriek tomu, že je talentovaný rapper, chce byť radšej holičom a mať bezpečný a pokojný život.

Tento film nemá naplánované žiadne premietania.