×
KinoKlub Aplikácia zadarmo
×
KinoKlub Aplikácia zadarmo

Súťáž krátkych filmov 4 | MFF FEBIOFEST 2024

1h 25m

Oči plné piesku
Miňo nechce od života veľa: nejaké drobné, občas jointa a ešte niekoho, koho by mohol mať rád. Z jeho rodiny zostali trosky, a tak hľadá blízkosť u svojho brata a jeho frajerky, do ktorej je tajne zamilovaný. Na život si zarábajú drobnými krádežami a žijú zo dňa na deň, až do jedného osudného večera, keď sa Miňov život nenávratne zmení.

Hovory
Režisér Ming-Wei Chiang nakrútil krátky dokument o fungovaní dispečerského centra tiesňového volania. Sledujeme životy dispečerov, ktorí každý deň zdvíhajú telefóny a zachraňujú ľudské životy, pričom musia dbať aj na vlastné psychické zdravie a stanoviť si zdravé hranice.

Posmrtné životy
Experimentálna esej o posmrtnom živote plastového odpadu. Rakúsky režisér Michael Heindl vyzbieral plastový odpad z pobrežia Tanzánie aby ho následne využil na tvorbu nenápadných, no vizuálne pôsobivých inštalácií vo verejnom priestore vo Viedni.

Tri okná na juhozápad
Tri okna na juhozápad predstavujú intímny pohľad autorky filmu na jej detstvo a dospievanie v paneláku na predmestí Kyjeva. Mariia sa skrz rozhovory s priateľmi a rodinným príbuznými snaží poskladať mozaiku o mieste, ktoré pre ňu kedysi predstavovalo domov.

Soeder
Kerstin si cez dark web nájme nájomného vraha menom Soeder, ktorý má zabiť jej manžela počas ich spoločného víkendu pri jazere. Kerstin však netuší, že nájomný vrah nie je profesionál, ale iba online podvodník s temnou fantáziou.

Tento film nemá naplánované žiadne premietania.